V dňoch 29. novembra – 1. decembra 2017 sa stretli doktorandi vo Vzdelávacom zariadení Ekonomickej univerzity v Bratislave vo Virte na medzinárodnej vedeckej konferencii Merkúr 2017.

Podujatie otvorila prodekanka pre vedu a doktorandské štúdium doc. Ing. Viera Kubičková, PhD., a vyzdvihla dôležitosť konferencie, ktorá vytvára platformu pre zdieľanie vedecko-výskumných výsledkov doktorandov, pre nadväzovanie spolupráce pre riešenie spoločných interdisciplinárnych projektov, ale aj vytváranie kontaktov. Taktiež vyjadrila poďakovanie za podporu rektorovi Ekonomickej univerzity v Bratislava prof. Ing. Ferdinandovi Daňovi, PhD., ktorý sa konferencie aj ako predseda vedeckého výboru zúčastnil, všetkým členom organizačného výboru za odvedenú prácu na zorganizovaní konferencie.

S ohľadom na početné zastúpenie účastníkov konferencie a ambíciu registrovať zborník z medzinárodnej vedeckej konferencie v databáze Web of Science sme v tomto roku upriamili pozornosť predovšetkým na rokovanie v 2 sekciách: Inovatívny marketing a Podnikanie, služby a cestovný ruch v globálnom prostredí.

V závere rokovacieho dňa gestori sekcií vyhodnotili a ocenili najlepšie príspevky a vyhlásili víťazov.

Cenu dekana Obchodnej fakulty za najlepší príspevok na medzinárodnej vedeckej konferencii pre doktorandov a mladých vedeckých pracovníkov získali:

  • v sekcii Inovatívny marketing Natália Krištínová s príspevkom na tému Disruptívne technológie na finančnom trhu
  • v sekcii Podnikanie, služby a cestovný ruch v globálnom prostredí Matúš Žatko s príspevkom na tému Impact of the Russian Embargo on Agri-food Trade of the EU

Ako zvyčajne na konferenciách býva dobrým zvykom, nechýbal ani spoločenský večer, vďaka ktorému sa účastníci bližšie spoznajú, môžu v uvoľnenej atmosfére diskutovať na rôzne témy s potenciálom na ďalšiu spoluprácu v budúcnosti na spoločných projektoch.

Do videnia o rok – na Merkúre 2018!

 

 

 

In order to promote positive awareness and promote organized public events, the University of Economics in Bratislava produces visual and audio recordings and publishes them on its website. In case of reservations to the published video and audio recordings, please make these reservations in writing to the following e-mail address: . Complete information on personal data processing here.