V rámci spolupráce s praxou sme otestovali ďalší pilotný projekt Services club, ktorý bol zameraný na služby biznis a shared services centier.

Services club je špecializovaný klub zameraný na vnútropodnikové, outsourcované a iné podnikové služby objavujúce sa v medzinárodne pôsobiacich spoločnostiach. Cieľom klubu je inovatívnou formou výučby, prostredníctvom PBL metódy (project based learning) spoznať a zažiť na vlastnej koži prostredie business centier a centier zdieľaných služieb na Slovensku. Partnerom Services clubu je spoločnosť Adient, s. r. o. s titulom business centrum. Tento klub bol určený pre študentov 3.ročníka Obchodnej fakulty v rámci študijného programu podnikanie v cestovnom ruchu a službách.

Študenti mali počas zimného semestra 2017/2018 možnosť pracovať na projektoch zadaných práve partnerom klubu. Počas celého trvania projektu študenti aktívne spolupracovali a dostávali informácie od Martiny Hrabalovej, HR business partnera spoločnosti Adient s.r.o..

Na projektoch pracovalo spolu 6 tímov študentov, z ktorých každý mal špeciálnu tému vychádzajúcu z aktuálnych potrieb spoločnosti. Počas semestra mali študenti možnosť zažiť aj exkurziu v spoločnosti Adient, s. r. o., počas ktorej nazreli do procesov a prostredia spoločnosti. Získali tým cenné informácie, ktoré im pomohli v ujasnení predstavy o business centrách vo všeobecnosti, ako aj konkrétne o pôsobení spoločnosti Adient, s. r. o.

Počas semestra sa zrealizovali 2 priebežné a jedna finálna prezentácia, na ktorej boli prítomní až šiesti zástupcovia spoločnosti Adient, s. r. o. Počas záverečnej prezentácie študenti ukázali, čo sa počas semestra naučili a najlepší z nich neodišli naprázdno. Projekty boli vyhodnotené skutočne veľmi pozitívne, čo prisudzujeme práve tomu, že ich viedli aj partneri z praxe. Víťazný tím získal okrem lákavej prvej ceny aj veľmi pozitívnu spätnú väzbu priamo od konateľa spoločnosti Adient, s. r. o., pána Petra Kováča, ktorý bol tiež jedným z finálnych hodnotiteľov projektov.

Na prvom mieste sa umiestnil tím s témou Výkon štandardizovaných činností Business centier a motivácia mladých ľudí. Gratulujeme študentom Nikole Dávidekovej, Alexandre Blazsekovej, Matúšovi Rýdzemu a Jakubovi Čelechovskému.

Services club prebiehal pod vedením supervisorky Ing. Miroslavy Prvákovej z katedry služieb a cestovného ruchu. Viac informácií a podmienky účasti v Services clube získate e-mailom na adrese:

Radi vám poskytneme všetky potrebné informácie, ukážeme výsledky z projektov, vysvetlíme vám, ako sa môžete zapojiť a čo získate zapojením sa do predmetu.

In order to promote positive awareness and promote organized public events, the University of Economics in Bratislava produces visual and audio recordings and publishes them on its website. In case of reservations to the published video and audio recordings, please make these reservations in writing to the following e-mail address: . Complete information on personal data processing here.