Neziskové záujmové združenie právnických osôb ABC - Academic Business Cluster, v ktorom je spoluzakladateľom aj Ekonomická univerzita v Bratislave, zastúpena Obchodnou fakultou ako aj skupina združení a samospráv miest a obcí SR, spustilo svoju činnosť od júla 2011 cez pobočku so sídlom na Obchodnej fakulte. Slávnostné otvorenie sa uskutočnilo 13. decembra 2011 priamo v sídle pobočky v miestnosti 2C202. Primárne ciele a aktivity ABC sú zamerané na podporu kooperácie akademickej obce s podnikateľskými subjektmi a subjektmi verejnej správy. V rámci aktivít sa zameriava na:

  • vyhľadávanie a podporu talentov z radov študentov univerzít aj stredných škôl SR,
  • podporu start up tímov. najmä v interdisciplinárnom spojení študentov technických a marketingových smerov,
  • sporstredkovanie výskumných kapacít OF na výskum trhu, testovanie nových výrobkov, inovácií a služieb,
  • prípravu a organizáciu vedecko-výskumných a vývojových grantových projektov,
  • podpora prezentácie výsledkov výskumných a vývojových činností na verejnosti cez rôzne workshopy, printové média a portály o vede a výskum,

Pracovníci a študenti našej fakulty tak získali možnosť využívť služby ABC pri nadväzovaní a koordinácií vzťahov so subjektmi podnikania a verejnej správy, predovšetkým na podporu vlastných vzdelávacích programov, pri príprave tém diplomových prácach ako aj pri príprave výskumných projektov na národnej aj medzinárodnej úrovni.

Pre zabezpečenie rokovaní s partnermi z hospodárskej praxe je možné využiť zázemie ABC v príjemnej atmosfére a reprezentatívnom prostredí.

Aktivity ABC zabezpečuje PhDr. Mária Sluková - riaditeľka, a pani Anna Balcová - technická asistentka. Využite služieb ABC si možete dohodnúť na klapke: 1264 alebo cez email .

In order to promote positive awareness and promote organized public events, the University of Economics in Bratislava produces visual and audio recordings and publishes them on its website. In case of reservations to the published video and audio recordings, please make these reservations in writing to the following e-mail address: . Complete information on personal data processing here.