7. februára 2014 sa dvere Auly Ekonomickej univerzity v Bratislave otvorili pre potenciálnych uchádzačov o štúdium na jednotlivých fakultách, aby sa v priebehu Informačného dňa EU v Bratislave dozvedeli o možnostiach štúdia z pravej ruky - od dekanov či prodekanov všetkých fakúlt, ktoré sú súčasťou univerzity.

Stredoškolákom, z ktorých mnohí prišli v sprievode svojich spolužiakov, učiteľov, rodičov alebo rodinných príslušníkov, sa na úvod prihovoril rektor EU v Bratislave Dr. h. c. prof. Ing. Rudolf Sivák, PhD., ktorý je presvedčený, že rozhodnutie o štúdiu na Ekonomickej univerzite v Bratislave bude správnou voľbou pre všetkých, ktorí si spájajú svoj profesionálny život s ekonomickými vedami.

O systéme prijímacieho konania a spôsobe podávania prihlášky študentov informoval prvý prorektor a prorektor pre vzdelávanie EU v Bratislave prof. Ing. Ferdinand Daňo, PhD. 

Po poskytnutí informácií, ktoré predstavujú spoločný základ na celej univerzite, sa v rámci prezentácie jednotlivých fakúlt upriamila pozornosť predovšetkým na ponuku študijných odborov a programov na jednotlivých fakultách.

Obchodnú fakultu predstavila prodekanka pre vzdelávanie Ing. Zuzana Francová, PhD., ktorá po videoprezentácii fakulty hovorila o dôvodoch, prečo študovať práve na Obchodnej fakulte a aké možnosti pre svojich študentov fakulta ponúka. Prezentácia bola zameraná najmä na atraktívnosť študijných programov, uplatniteľnosť absolventov v praxi, možnosti štúdia v zahraničí a intenzívnu spoluprácu s praxou. Následne prodekanka fakulty pozvala záujemcov o štúdium do priestorov dekanátu Obchodnej fakulty.

Na dekanáte ich už čakal dekan fakulty Ing. Štefan Žák, PhD. a v krátkom príhovore vyslovil presvedčenie, že štúdium na Obchodnej fakulte Ekonomickej univerzity v Bratislave je správnou voľbou pri výbere  vysokej školy, a taktiež vyzdvihol nadštandardný prístup vedenia fakulty a pedagógov jednotlivých katedier ku študentom počas štúdia a aj po jeho ukončení. Študenti stredných škôl a ich rodičia, či pedagógovia smerovali otázky  vedúcej študijného oddelenia Ing. Zore Szakalovej ohľadom podávania prihlášky na štúdium, priebehu prijímacieho konania a nástupu na štúdium. Rovnako sa zaujímali aj o možnosť štúdia v cudzích jazykoch alebo aj v zahraničí.

 

Fotogaléria

 

In order to promote positive awareness and promote organized public events, the University of Economics in Bratislava produces visual and audio recordings and publishes them on its website. In case of reservations to the published video and audio recordings, please make these reservations in writing to the following e-mail address: . Complete information on personal data processing here.