Duálne vzdelávanie, ktoré je trendom dnešného školstva, má význam z hľadiska praxe a praktického vzdelávania. Obchodná fakulta Ekonomickej univerzity v Bratislave je v týchto aktivitách lídrom medzi slovenskými univerzitami a zhostila sa tejto výzvy veľmi dobre. Na Jarnej univerzite priniesla výsledky riešení študentov, ktorí pracovali na reálnych zadaniach z hospodárskej praxe.

Dňa 4. 5. 2016 sa na Obchodnej fakulte Ekonomickej univerzity v Bratislave uskutočnila Jarná univerzita - úspešné pokračovanie Vianočnej univerzity. Na Jarnej univerzite vyvrcholili aktivity študentov obchodnej fakulty spojené s praxou. Študenti prezentovali výsledky letného semestra. Jarná univerzita je výnimočná tým, že všetky projekty nadväzovali na hospodársku prax. Študenti pripravili spoločne s firmami stánky, kde bolo možné sa občerstviť, pripravili tiež sprievodný program a kvalitné odborné prezentácie.

Na Jarnej univerzite sa zúčastnili významní partneri z praxe. Študenti obchodnej fakulty prezentovali výsledky Retail Academy, ktorú univerzita pripravila v spolupráci s Lidl Slovenská republika, v. o. s. Študenti majú možnosť po absolvovaní Retail Academy pokračovať v tréningových programoch Lidl. Na podujatí študenti predstavili tiež pilotný projekt Bank Academy. Svoje sily tu spojili obchodná fakulta, národohospodárska fakulta a partner z praxe Tatra banka, a. s. Počas projektu sa študenti mohli stretnúť s reálnym projektom a s manažérmi Tatra banky, ktorí boli zároveň ich lektormi. Spracovali veľmi kvalitné projekty. Projekt Bank Academy splnil svoj cieľ a jej absolventi boli pozvaní na pracovný pohovor v Tatra banke.

Hlavnými témami Innovation klubu boli v tomto semestri biznis modelovanie softvérových riešení a problematika spolupráce “Shared Services Centres” na Slovenku s univerzitami. Keďže sa tieto témy ukázali ako veľmi dôležité pri ďalšom zvyšovaní úspešnosti absolventa obchodnej fakulty na trhu práce, určite v nich budeme pokračovať aj v ďalšom semestri. 

Vďaka študentom Travel klubu nám vznikla na Ekonomickej univerzite v Bratislave prvá študentská cestovná kancelária GO GO, o ktorej budeme v budúcnosti ešte počuť.

Tento rok sme sa posunuli z off-line do on-line. Každý klub má svoje video vďaka Jokerit EU - prvej televízii na Ekonomickej univerzite v Bratislave. 

Po odborných prezentáciách študenti pokračovali svojou účasťou na podujatí ďalšieho klubu – Agrobio klubu, a to na štvrtom ročníku Winefestu, ktorý je z roka na rok úspešnejší.

Organizátori pripravili pre študentov after party v Nu Spirit Clube, kde sme zavŕšili semestrálnu snahu študentov, ich pedagógov a partnerov z praxe.

Prodekan obchodnej fakulty Ing. Peter Filo, PhD., počas otvorenia Jarnej univerzity 2016 povedal: „mám veľkú radosť z toho, že naša fakulta uskutočnila zásadné kroky, ktoré smerujú k prepojeniu akademickej pôdy, vedy, výskumu a praxe, čoho jasným dôkazom je priebeh ostatného semestra, kde v rôznych kluboch študenti riešili konkrétne úlohy pre hospodársku prax.“

Ďakujeme všetkým partnerom z praxe, ktorí podporujú tieto aktivity a tiež podporujú našich študentov v ich práci.

Vďaka patrí tiež všetkým šikovným študentom Obchodnej fakulty Ekonomickej univerzity v Bratislave, ktorí vynaložili veľa úsilia či už pri samotnej organizácii ako aj pri odborných prezentáciách.

 

Kontakt

Ing. Veronika Nekolová, PhD.
Obchodná fakulta
Ekonomická univerzita v Bratislave
Dolnozemská cesta 1
852 35 Bratislava

In order to promote positive awareness and promote organized public events, the University of Economics in Bratislava produces visual and audio recordings and publishes them on its website. In case of reservations to the published video and audio recordings, please make these reservations in writing to the following e-mail address: . Complete information on personal data processing here.