V dňoch 30. novembra – 2. decembra 2016 sa stretli doktorandi vo Vzdelávacom zariadení Ekonomickej univerzity v Bratislave vo Virte na medzinárodnej vedeckej konferencii Merkúr 2016.

Svojou návštevou toto podujatie podporil aj rektor Ekonomickej univerzity v Bratislava prof. Ing. Ferdinand Daňo, PhD.

Okrem rokovania v 2 sekciách: Inovatívny marketing a Podnikanie, služby a cestovný ruch v globálnom prostredí, prebehlo aj plenárne rokovanie, ktorého súčasťou bola prednáška Ing. Rastislava Lauka zo spoločnosti Greenway Infrastracture na tému Súčasnosť a perspektívy elektromobility na Slovensku a vo svete. Účastníci mali aj možnosť otestovať si elektromobil na vlastnej koži.

V závere rokovacieho dňa gestori sekcií vyhodnotili a ocenili najlepšie príspevky a vyhlásili víťazov.

Cenu dekana Obchodnej fakulty za najlepší príspevok na medzinárodnej vedeckej konferencii pre doktorandov a mladých vedeckých pracovníkov získali:

  • v sekcii Inovatívny marketing získala Patrícia Kupkovičová s príspevkom na tému Aplikácia inovatívneho marketingu v podmienkach rurálneho maloobchodu
  • v sekcii Podnikanie, služby a cestovný ruch v globálnom prostredí kolektív autorov: Hana Petríková, Miroslava Čukanová a Dušan Steinhauser s príspevkom na tému Index ekonomickej slobody ako nástroj evaluácie kvality podnikateľského prostredia s aplikáciou na krajiny V4 a s dôrazom na digitálnu revolúciu

Ako zvyčajne na konferenciách býva dobrým zvykom, nechýbal ani spoločenský večer, vďaka ktorému sa účastníci bližšie spoznajú, môžu v uvoľnenej atmosfére diskutovať na rôzne témy s potenciálom na ďalšiu spoluprácu v budúcnosti na spoločných projektoch.

Do skorého videnia opäť o rok - na MERKÚRE 2017!

In order to promote positive awareness and promote organized public events, the University of Economics in Bratislava produces visual and audio recordings and publishes them on its website. In case of reservations to the published video and audio recordings, please make these reservations in writing to the following e-mail address: . Complete information on personal data processing here.