Dávame do pozornosti letné semináre v USA pre študentov 1. stupňa štúdia. Deadline na podanie prihlášky je 8. január 2020.

Ministerstvo zahraničných vecí USA hľadá účastníkov na 5-týždňové letné semináre:  

  • Letný seminár o občianskej anagažovanosti - cieľom programu je umožniť európskym študentom oboznámiť sa s americkou históriou, vládou a spoločnosťou z pohľadu jednotlivca či skupín. Program sa pokúsi definovať občiansku spoločnosť a jej rozvoj v Spojených štátoch a bude skúmať témy ako občianstvo, komunitná spolupatričnosť, aktivizmus či dobrovoľníctvo.
  • Letný seminar o mládeži, vzdelávaní a doplňovaní zručností - cieľom programu je oboznámiť európskych študentov s globálnymi trendami v technológiách, vzdelávaní, ekonomike a sociálnom rozvoji. Program je interaktívny, experimentálny a bude skúmať americké vysoké školstvo a prípravu mladých Američanov v zručnostiach, ktoré potrebuje priemysel, obchod a veda.

Požiadavky :

  • Uchádzač by mal byť vysokoškolský študent vo veku 18 až 25 rokov;
  • Mať minimálne jeden semester do ukončenia bakalárskeho štúdia;
  • Dobrý študijný prospech, mimoškolské aktivity;
  • Plynule hovoriť po anglicky;
  • Záujem o danú tému a skúsenosti s komunitnou prácou;
  • Nemal by mať skúsenosti s pobytom v USA alebo v  inde v zahraničí;
  • Prednosť budú mať uchádzači zo sociálne znevýhodneného prostredia (etnické menšiny, telesne postihnutí občania a pod.) a zo slabším sociálnym zázemím, informácie je potrebné uviesť v prihláške.

 

Podrobné informácie o témach, požiadavky ako aj prihlášku nájdete na stránke Fulbrightovej komisie: http://www.fulbright.sk/o-nas/aktuality/253-letne-skoly-v-usa-pre-studentov-v-bakalarskom-studiu.

Termín uzávierky podávania prihlášky je 8. január 2020.

Letné školy sa konajú v termíne koniec júna – august 2020. V prípade ďalších informácií kontaktujte Komisiu na .

Program uhrádza všetky náklady, vrátane zdravotného pistenia, letenky a víz do USA.

 

J. W. Fulbright Commission

Konventná 1

811 03 Bratislava

Slovak Republic

Phone: +4212-43191-837

www.fulbright.sk

In order to promote positive awareness and promote organized public events, the University of Economics in Bratislava produces visual and audio recordings and publishes them on its website. In case of reservations to the published video and audio recordings, please make these reservations in writing to the following e-mail address: . Complete information on personal data processing here.