Chcete študovať v zahraničí, a nepodali ste si prihlášku v predchádzajúcich výzvach? Nevadí! Stále je možnosť prihlásiť sa v termíne do 21. septembra 2021

Cieľová skupina

Študenti 1., 2. a 3. stupňa štúdia na Obchodnej fakulte Ekonomickej univerzity v Bratislave sa môžu prihlásiť na študijné pobyty v rámci programu Erasmus+ na akademický rok 2021/2022.

ERASMUS+ štúdium je vzdelávacia mobilita vo forme štúdia v partnerskej inštitúcii (inšpiratívny prehľad dohôd ERASMUS+ Ekonomickej univerzity v Bratislave s jej zmluvnými partnermi je dostupný na: https://euba.sk/medzinarodne-vztahy/partnerske-institucie-a-medzinarodne-organizacie#erasmus-plus).

Sadzby novej generácie programu ERASMUS+ grantov na mobilitu študentov na štúdium sú sprístupnené na oficiálnej webstránke Ekonomickej univerzity v Bratislave (https://euba.sk/www_write/files/SK/medzinarodne-vztahy/odchadzajuci-studenti/prakticke-staze/2017/sadzby_grantovych_prispevkov.pdf).

 

Oficiálna dokumentácia na účely účasti na výberovom konaní

Prihlasovanie prebieha cez portál https://studyabroad.sk v termíne do 21. 9. 2021.

 

Pozor, napriek tomu, že portál Study Abroad ponúka niekoľko stoviek škôl, pre potreby dodatočného výberového konania je nutné rešpektovať zoznam 249 univerzít a vybrať si iba z nich!

 

Manuál k prihlasovaniu je dostupný na webovej stránke Ekonomickej univerzity v Bratislave: https://euba.sk/www_write/files/SK/medzinarodne-vztahy/odchadzajuci-studenti/dokumenty/2018/manual_studyabroad.pdf 

Technická podpora systému Study Abroad: , príp. hotline: 0907/551 404)

 

Na portáli https://studyabroad.sk je nutné sa najskôr zaregistrovať, a následne priamo v portáli Study Abroad:

  1. Oficiálnu prihlášku na Erasmus+ štúdium na príslušný akademický rok. (Pozor, študenti robia často chybu a omylom prihlášku vložia do iného akademického roka!!!) Študent v nej uvádza univerzity podľa vlastných preferencií.
  2. Fotografiu (časť „Fotografia“).
  3. Iné aktivity – sem vložte napr. ŠVOČ - medzinárodné ocenenia a ocenenia v rámci EU, členstvo v organizáciách na EUBA i mimo EUBA (ŠP, Buddy systém, AISEC, OIKOS, a pod.), reprezentácia v športe, umení, atď. (časť „Iné aktivity“). V prípade, že v tejto sekcii máte dokumentov viacero, vložte ich zozipované.
  4. Jazykové certifikáty (časť "Jazykové znalosti - certifikáty) – potvrdenia a certifikáty o štátnej jazykovej skúške (odbornej/špecializovanej), prestížne jazykové certifikáty, absolvované letné školy v CJ, neštandardizované jazykové certifikáty, atď.
    Poznámka: Pokiaľ ste absolvovali daný CJ na Ekonomickej univerzite v Bratislave v rámci svojho riadneho štúdia, certifikát EU neprikladajte (vidíme ho v AISe vo výpise známok). To znamená vkladáte iba certifikáty získané mimo EUBA (aj to iba v prípade, že sú kvalitatívne na vyššej úrovni ako úroveň absolvovaná na EUBA) a z jazyka, v ktorom chcete študovať! Bohužiaľ, systém je prednastavený tak, že Vás v prípade, že nevložíte žiadny dokument, nepustí ďalej. Tí, ktorí absolvovali daný CJ na Ekonomickej univerzite v Bratislave v rámci svojho riadneho štúdia, a teda nemajú žiadny certifikát, vložia do tejto časti, napr. prázdny dokument. V prípade, že v tejto sekcii máte dokumentov viacero, vložte ich zozipované.
  5. Motivačný list v anglickom jazyku (časť „Motivačný list v anglickom jazyku“). Tí, ktorí budete študovať v inom jazyku, nahrajte aj motivačný list v jazyku, v ktorom budete študovať („Motivačný list v jazyku štúdia na zahraničnej škole“).
  6. Predbežný zoznam predmetov, o ktoré máte záujem študovať na 3 vybraných univerzitách - formulár na stiahnutie TU. Odporúčame vybrať si všetky 3 univerzity, aby ste si zvýšili šancu, že budete nominovaní na univerzitu, o ktorú máte záujem (časť "Predbežný zoznam predmetov").
  7. Životopis v anglickom jazyku (časť "Životopis v anglickom jazyku"). Tí, čo budete študovať v inom jazyku, nahrajte aj životopis v jazyku, v ktorom budete študovať (časť „Životopis v jazyku štúdia na zahraničnej škole“).
  8. Vygenerovanú prihlášku z portálu Study Abroad vytlačte, podpíšte a naskenovanú ako dokument .pdf odošlite elektronicky na e-mailovú adresu  najneskôr v utorok 21. 9. 2021 do 24:00
    • do príloh e-mailu vložte: 
      1) podpísanú prihlášku naskenovanú ako dokument pdf; 
      2) motivačný list v AJ,
      3) životopis v AJ
      4) predbežný zoznam predmetov, o ktoré máte záujem študovať na 3 vybraných univerzitách
       - formulár na stiahnutie TU.
    • do predmetu e-mailu uveďte „Výberové konanie Erasmus+ štúdium" 
    • termín 21. 9. 2021 24:00 je záväzný aj pre nahratie dokumentov do systému Study Abroad. Po tomto termíne nebude možný vstup a doplnenie či modifikácia dokumentov. Pre zaslanie požadovaných dokumentov rozhoduje čas odoslania e-mailu.
  1. Výberové konanie sa uskutoční prostredníctvom aplikácie MS Teams (predpokladaný termín: 28. 9. 2021 o 12:30). Pozvánku na výberové konanie obdržíte e-mailom.
  2. Výsledky výberového konania a zoznam nominovaných študentov na Erasmus+ budú zverejnené na webstránke Obchodnej fakulty EU v Bratislave.

 

V prípade doplňujúcich otázok je k dispozícii e-mailová adresa:

 

Všeobecné podmienky, postup prihlasovania sa do programu Erasmus+, ako aj ďalšie informácie týkajúce sa mobility štúdium sa nachádzajú na adrese https://of.euba.sk/medzinarodne-vztahy/mobility-studentov/erasmus-studijny-pobyt#prihlasovanie-a-v%C3%BDberov%C3%A9-konanie a tiež na Instagrame na: https://www.instagram.com/euba_studyabroad/.

 

Nominácia študentov Obchodnej fakulty Ekonomickej univerzity v Bratislave na Erasmus+ študijný pobyt v akademickom roku 2021/2022 bude po vyhodnotení výberového konania spolu so sprievodnou dokumentáciou postúpená Oddeleniu medzinárodnej mobility Ekonomickej univerzity v Bratislave, pričom nominovaní študenti budú ďalej komunikovať priamo s koordinátorkami študentských mobilít.

 

Veľa motivácie a inšpirácie Vám želá referát pre medzinárodné vzťahy a PR

 

Upozornenie:

Upozorňujeme študentov, ktorí sa prihlásia do výberového konania v rámci tejto výzvy, že v prípade, ak sa po doručení oficiálnej nominácie na Oddelenie medzinárodnej mobility(OMM) vzdajú možnosti vycestovať na mobilitu, OMM vyradí týchto študentov z prípadného ďalšieho výberového konania s možnosťou vycestovania v akademickom roku 2021/2022. Opätovne sa budú môcť prihlásiť do výberového konania na Erasmus+ študijný pobyt až v ďalšom akademickom roku.

 

In order to promote positive awareness and promote organized public events, the University of Economics in Bratislava produces visual and audio recordings and publishes them on its website. In case of reservations to the published video and audio recordings, please make these reservations in writing to the following e-mail address: . Complete information on personal data processing here.