Spoločnosť Profesia už po pätnástykrát zostavila rebríček vysokých škôl, študijných odborov a fakúlt na základe toho, koľko zamestnávateľov si na portáli Profesia.sk prehliadalo v roku 2021 životopisy absolventov, tzn. nehodnotí kvalitu vysokých škôl, ale možnosť uplatnenia absolventov na trhu práce.

Zo zverejnených výsledkov vyplýva, že absolventi Obchodnej fakulty, ktorá v rebríčku fakúlt obsadila 8. miesto, patria medzi najžiadanejších absolventov spomedzi fakúlt s ekonomickým zameraním, keď zoberieme do úvahy tú skutočnosť, že na prvých 7 miestach dominujú fakulty so zameraním na oblasť informatiky, príp. strojárstva.

2022 6 8 profesia rebricek fakult

Taktiež možno konštatovať, že zamestnávatelia prejavujú zvýšený záujem o životopisy absolventov v študijnom odbore ekonomika, ktoré si v priemere prezrú približne 3 zamestnávatelia.

2022 6 8 profesia rebricek odborov

Rebríček univerzít síce vedie Slovenská technická univerzita, za ňou však nasleduje Ekonomická univerzita v Bratislave. V roku 2021 si v priemere približne 4 firmy otvorili životopis absolventa Ekonomickej univerzity v Bratislave z databázy na portáli Profesia.sk.

2022 6 8 profesia rebricek univerzit

 

Zdroj: Profesia.sk. 2022.O akých absolventov majú najväčší záujem zamestnávatelia? Dostupné 8.6.2022 na: https://firma.profesia.sk/o-akych-absolventov-maju-najvacsi-zaujem-zamestnavatelia/

In order to promote positive awareness and promote organized public events, the University of Economics in Bratislava produces visual and audio recordings and publishes them on its website. In case of reservations to the published video and audio recordings, please make these reservations in writing to the following e-mail address: . Complete information on personal data processing here.