Obchodná fakulta Ekonomickej univerzity v Bratislave sa úspešne zapojila do výzvy o poskytnutie prostriedkov z mechanizmu na podporu obnovy a odolnosti.

Názov výzvy: Štipendiá pre excelentných výskumníkov ohrozených vojnovým konfliktom na Ukrajine 

Kód výzvy: 09I03-03-V01

Kódy projektov: 09I03-03-V01-00042, 09I03-03-V01-00130

Komponent 9: Efektívnejšie riadenie a posilnenie financovania výskumu, vývoja a inovácií 

Investícia 3: Excelentná veda 

Cieľ výzvy: 

Cieľom výzvy je podporiť výskumných pracovníkov (vrátane vysokoškolských učiteľov okrem lektora), ktorých kariéra je ohrozená v súvislosti s konfliktom na Ukrajine pri ich relokácii na Slovensko. Ide najmä o vedcov pôsobiacich na Ukrajine, ale oprávnení sú aj uchádzači z Ruska, Bieloruska a Moldavska, ak sú ohrození konfliktom. 

Cieľovou skupinou sú výskumníci v rôznych fázach kariéry – študenti doktorandského štúdia (R1), postdoktorandi (R2), samostatní výskumní pracovníci (R3) a vedúci výskumní pracovníci (R4). 

Podpora je sprostredkovaná cez prijímajúce inštitúcie, ktoré v nadväznosti na situáciu na Ukrajine prijmú výskumníka. Podporený výskumník má zabezpečenú podporu podľa potreby, najdlhšie však na 36 mesiacov. Pre uľahčenie prechodu na slovenskú prijímajúcu inštitúciu sa poskytuje podpora nielen na pokrytie mzdových nákladov, ale aj výdavkov súvisiacich s realizáciou výskumu a pokrytie nepriamych výdavkov, ktoré vzniknú prijímajúcej inštitúcii.

Viac informácií o výzve TU

2023 4 26 plan obnovy za text

In order to promote positive awareness and promote organized public events, the University of Economics in Bratislava produces visual and audio recordings and publishes them on its website. In case of reservations to the published video and audio recordings, please make these reservations in writing to the following e-mail address: . Complete information on personal data processing here.