Študenti 3. ročníka bakalárskeho štúdia Podnikanie v cestovnom ruchu a službách mali jedinečnú príležitosť zúčastniť sa študijného pobytu, ktorý uskutočnila Katedra cestovného ruchu v rámci predmetov Regionálny cestovný ruchu a Rodinné podnikanie v cestovnom ruchu. Program sa konal od 18. do 20. októbra 2023 v malebnom prostredí Horehronia, v obci Bystrá.

Študenti mali možnosť získať množstvo praktických informácií od externých lektorov - privítali sme Ing. Petru Ridzoňovú Hlásnikovú, ktorá svoju prednášku zamerala na prezentáciu činnosti OOCR Horehronie s dôrazom na aktivity zamerané na rozvoj cestovného ruchu; o hlbšom pohľade na rodinnú ústavu ako nástroj určenia pravidiel a rozdelenia kompetencií v rodinnom podniku v cestovnom ruchu prišiel študentom povedať MUDr. Peter Džupa zo spoločnosti PETRAMED s. r. o.; Ing. Roman Švantner predstavil problematiku tvorby územného plánu obce Mýto pod Ďumbierom vo vzťahu k podpore rozvoja cestovného ruchu a Mgr. Martin Alberty sa vo svojej prednáške zameral na rozvoj cestovného ruchu z aspektu územného rozvoja (územné plánovanie), ako aj možností a limitov/obmedzení investičného rozvoja v obci Bystrá.

Ďakujeme za možnosť absolvovať exkurziu športovo-rekreačného areálu Ski & Golf resort Tále a rovnako aj exkurziu úspešného rodinného podniku Wellness Hotel Partizán, ktorou nás previedol riaditeľ hotela Ing. Michal Kič.

Obrovské poďakovanie patrí aj Ing. Martinovi Hrbáňovi, majiteľovi Penziónu Tále, ktorý nám s jeho tímom pripravil veľmi príjemné prostredie, v ktorom sme mohli stráviť 3 dni plné prednášok z praxe.

Tento študijný program poskytol študentom pohľad do praxe a konkrétne príklady, ktoré im pomohli prepojiť teoretické poznatky so skutočným podnikateľským prostredím v cestovnom ruchu a službách. Veríme, že ich študijný pobyt obohatil a priniesol im nové impulzy do ich univerzitného aj súkromného života.

In order to promote positive awareness and promote organized public events, the University of Economics in Bratislava produces visual and audio recordings and publishes them on its website. In case of reservations to the published video and audio recordings, please make these reservations in writing to the following e-mail address: . Complete information on personal data processing here.