Prezidentka Zuzana Čaputová vyznamenala Jakuba Kraka, absolventa Obchodnej fakulty, Radom Ľudovíta Štúra II. Triedy. 

 Jakub Krako bol ocenený za jeho výnimočný prínos k rozvoju Slovenskej republiky v oblasti športu. Ceremoniál, kde prezidentka udelila štátne vyznamenania, sa konal v Bratislave dňa 14. januára. Medzi ocenenými bolo 33 osobností zo spoločenského, kultúrneho a športového prostredia.

Paralympijský lyžiar bol narodený 7. júla 1990 v Žiline. V šiestich rokoch mu diagnostikovali dystrofiu sietnice. V roku 1998 sa však napriek zrakovému postihnutiu začal aktívne venovať športu a považuje to za zlom vo svojom živote. Svojimi výkonmi si získal pozornosť už v mladom veku, stávajúc sa najmladším pretekárom v alpských disciplínach na Zimných paralympijských hrách.

Krako získal Rad Ľudovíta Štúra II. Triedy za svoje výnimočné úspechy v paralympijskom lyžovaní, vrátane piatich zlatých a piatich strieborných medailí z rôznych ročníkov Zimných paralympijských hier. Okrem športovej kariéry dokončil úspešne doktorandské štúdium na Obchodnej fakulte Ekonomickej univerzity v Bratislave a viedol vlastnú kaviareň.

 

In order to promote positive awareness and promote organized public events, the University of Economics in Bratislava produces visual and audio recordings and publishes them on its website. In case of reservations to the published video and audio recordings, please make these reservations in writing to the following e-mail address: . Complete information on personal data processing here.