Ekonomická univerzita v Bratislave zastúpená rektorom, prof. Ing. Ferdinandom Daňom, PhD., podpísala v utorok 16. 1. 2024 na základe iniciatívy Obchodnej fakulty EU v Bratislave tri memorandá o spolupráci so spoločnosťami McCarter, a. s., Kodys Slovensko a agentúrou Slovak Business Agency (SBA).

Na podpise memoranda sa zúčastnili dekan Obchodnej fakulty EU v Bratislave, doc. Ing. Peter Drábik, PhD., MSc., vedúca katedry medzinárodného obchodu, doc. Mgr. Elena Kašťáková, PhD. a doc. Dr. Ing. Malgorzata A. Jarossová z katedry marketingu. Za spoločnosť McCarter memorandum podpísal Ing. Marek Rakický, podpredseda predstavenstva, za spoločnosť Kodys Slovensko Ing. Michal Fišer, riaditeľ a za agentúru SBA Mgr. Martin Holák, PhD., generálny riaditeľ.

McCarter, a. s. je obchodná a výrobná spoločnosť, ktorá sa zameriava na výrobu najmodernejších nealkoholických nápojov. Zároveň ako spoločnosť disponuje povolením na výkon vedy a výskumu, ktorých výsledky následne implementuje do vlastných produktov a rovnako aj do vývoja a výroby produktov pre zahraničných partnerov. Zámerom memoranda je spolupráca vo vedecko-výskumnej a poradenskej činnosti, spoločensky prospešných aktivít a vzdelávacieho procesu v rámci predmetu Podnikanie v praxi_McCarter, zameraného hlavne na inovácie, kvalitu, udržateľnosť a podporu predaja potravinárskych produktov. Memorandum tvorí základný pilier na vytvorenie efektívneho systému spolupráce v oblasti vedecko-výskumnej i pedagogickej činnosti.

Spoločnosť KODYS SLOVENSKO® pôsobí v oblasti systémov automatickej identifikácie a spracovania dát. Vytvára komplexné aplikačné systémy pre široké spektrum zákazníkov z rôznych odvetví a inovatívne informačné technológie v oblasti automatickej identifikácie, ktoré priniesli efektívne inovácie do ich výrobných, technologických, skladových či distribučných procesov. Spoločnosť Kodys spolupracuje s Obchodnou fakultou EU v Bratislave už viac ako 10 rokov pri skvalitňovaní vzdelávacieho procesu, keď prináša študentom študijného programu marketingový a obchodný manažment najnovšie poznatky z danej oblasti. Oblasti spolupráce sa budú aj naďalej odvíjať od prioritných úloh, ktoré vyplývajú zo zriadenia obidvoch inštitúcií. Spolupráca sa bude realizovať najmä vo vedecko-výskumnej a poradenskej činnosti, realizácii spoločensky prospešných aktivít a vo vzdelávacom procese.

Agentúra Slovak Business Agency predstavuje v SR kľúčovú a najstaršiu špecializovanú inštitúciu z hľadiska podpory malého a stredného podnikania. Jej hlavným poslaním je komplexná pomoc podnikateľom, komplexná podpora podnikania na národnej, regionálnej a miestnej úrovni, ako aj posilnenie konkurencieschopnosti podnikateľov v rámci spoločného trhu EÚ a na trhoch tretích krajín. Podpísané memorandum ďalej prehlbuje už dlhoročné existujúce vzájomné vzťahy medzi oboma inštitúciami a naštartovalo nové prospešné aktivity obzvlášť vo vzdelávacom procese, o čom svedčia už realizované odborné prednášky spojené s praxou na pôde EU v Bratislave na predmetoch Obchodnej fakulty EU v Bratislave. Spoločne s katedrou medzinárodného obchodu vytvára základ pre prípravu odborných klubov pre predmet Podnikanie v praxi pre študijný program medzinárodné podnikanie a taktiež aj pre spoluprácu pri vypisovaní tém pre bakalárske, diplomové a dizertačné práce.

In order to promote positive awareness and promote organized public events, the University of Economics in Bratislava produces visual and audio recordings and publishes them on its website. In case of reservations to the published video and audio recordings, please make these reservations in writing to the following e-mail address: . Complete information on personal data processing here.