Občianske združenie Európsky Dialóg ponúka dve vzdelávacie podujatia. Jedno pre študentov a jedno pre pracovníkov s mládežou/ učiteľov, prípadne mladých lídrov.

 1.    Workshop “90 sekúnd európskeho kampaňovania. 

Európsky Dialóg, v spolupráci s Kanceláriou Európskeho parlamentu na Slovensku, pripravil jedinečnú príležitosť zapojiť sa do sveta politických kampaní prostredníctvom účasti na workshope 90 sekúnd európskeho kampaňovania, ktorý prebehne 22.3.2024 o 16:00 v Bratislave. Podujatie je určené pre všetkých, ktorých zaujíma verejná komunikácia, kampane a európske záležitosti a majú menej ako 30 rokov. Bude to okrem iného aj skvelá networkingová príležitosť. 

Čo sa účastníci naučia?

Účastníci workshopu si odnesú viacero dôležitých vedomostí a kompetencií:

  • Osvoja si základy histórie a vývoja európskych volebných kampaní.
  • Získajú prehľad hlavných tém, ktoré formujú súčasný politický diskurz v EÚ.
  • Pochopia metodiky analýzy efektívnych stratégií a techník používaných v politickom kampaňovaní.
  • Zistia ako vytvoriť a artikulovať presvedčivú víziu pre budúcnosť Európskej únie.

Podujatie sa uskutoční v priestoroch Kancelárie EP v Bratislave, je bezplatné, bude po slovensky a účastníkom vieme podľa potreby preplatiť cestovné náklady. Viac info spolu s prihláškou nájdete v článku: https://europskydialog.eu/2024/03/12/90-sekund-europskeho-kampanovania/

K podujatiu je vytvorený aj FB event:  https://www.facebook.com/events/1183434532636664/?onload_action=open_invite_flow

Deadline na prihlásenie je do stredy 20. 3. 2024. 

2.    Školenie pre pracovníkov s mládežou a učiteľov s názvom CitizenSphere: Pathways to Active Participation and Citizenship.

Hľadáme 3 pracovníkov s mládežou/ učiteľov/ doktorandov/ mladých lídrov, ktorí majú angličtinu na komunikatívnej úrovni a majú záujem prehĺbiť svoje porozumenie aktívnemu občianstvu na rôznych spoločenských úrovniach. Program je ideálny pre tých, ktorí sú odhodlaní podporovať zodpovednosť a angažovanosť mladých ľudí v digitálnom svete a používať digitálne nástroje a AI bezpečným, efektívnym a etickým spôsobom.

Aktivita sa uskutoční od 6. do 12. mája 2024 (vrátane cestovných dní) v Trnave(Hrnčiarovce nad Parnou) na Slovensku v príjemnom rustikálnom penzióne Na Mlyne. Organizátori poskytnú účastníkom ubytovanie a stravu 3x denne, a náklady na cestovné budú všetkým zúčastneným preplatené po ukončení školenia po predložení potrebných dokumentov.

Uzávierka pre prihlásenie je 27. marca 2024 o 00:00 hod. CET. Záujemcovia sa môžu prihlásiť vyplnením TOHTO formuláru. 

In order to promote positive awareness and promote organized public events, the University of Economics in Bratislava produces visual and audio recordings and publishes them on its website. In case of reservations to the published video and audio recordings, please make these reservations in writing to the following e-mail address: . Complete information on personal data processing here.