Kúpeľníctvo má na Slovensku dlhoročnú tradíciu, wellness predstavuje pohodu, životný štýl, umenie starostlivosti o svoje telo, myseľ a dušu. V našej publikácii sme sústredili poznatky o podstate, o ekonomických aj právnych súvislostiach podnikania v oblasti kúpeľných a wellness služieb, o histórii využívania prírodných liečivých zdrojov od starovekých liečebných tradícií až po moderné wellness praktiky.

Publikácia vznikla ako učebný text ku predmetu Kúpeľníctvo a wellness na Obchodnej fakulte Ekonomickej univerzity v Bratislave. Z toho vyplýva aj jej zameranie na ekonomické aspekty kúpeľných a wellness služieb, najmä na postavenie a ekonomiku wellness a kúpeľného cestovného ruchu v európskom a globálnom priestore. Osobitnú pozornosť venujeme dizajnu služieb, špecifikám manažmentu v kúpeľníctve a wellness a otázkam udržateľnosti.
Cieľom publikácie je priniesť nielen poznatky, ale aj inšpiráciu pre ďalšie štúdium, ktoré umožní rozvoj osobnosti a dosiahnutie spokojnosti v osobnom živote.
Aj keď je publikácia Kúpeľníctvo a wellness primárne určená študentom Obchodnej fakulty Ekonomickej univerzity, dúfame, že zaujme a poslúži aj študentom iných vysokých škôl ako aj odbornej verejnosti, ktorí majú o danú problematiku záujem.

Publikácia Kúpeľníctvo a wellness je dostupná TU.