Študenti manažmentu cestovného ruchu v rámci predmetu manažment medzinárodných podujatí absolvovali v dňoch 17. a 18. marca 2023 študijnú cestu do Prahy.

Hlavným motívom pobytu bola účasť na veľtrhu cestovného ruchu Holiday World & Region World, kde mali študenti možnosť komunikovať s vystavovateľmi, ktorí zastupovali rôznorodé destinácie, či jednotlivé subjekty v cestovnom ruchu. Súčasťou veľtrhu bol aj cestovateľský festival Kolem světa, ktorého program pozostával z prednášok cestovateľov, ktorí navštívili a prezentovali svetové destinácie cestovného ruchu. Počas dvojdňovej študijnej cesty absolvovali prehliadku Kongresového centra Praha, ktoré hostí podujatia s medzinárodným významom. Študenti nahliadli do mnohých priestorov a nadobudli poznatky o možnostiach využitia kongresového centra v rámci MICE ako špecifickej formy cestovného ruchu.  

Študenti dostali skvelú príležitosť navštíviť výcvikové centrum mnohých profesionálov v leteckom priemysle CATC (Czech Aviation Training Centre), kde si okrem exkurzie centra vyskúšali aj simuláciu evakuácie na palube lietadla. Rovnako sa zúčastnili prehliadky Prahy a navštívili tie najvýznamnejšie dominanty, ako sú Karlov most, Národné múzeum, Tancujúci dom, Staromestské námestie a Pražský orloj. 
 
Študenti zastávali aktívnu rolu počas prípravy aj realizácie študijnej cesty. Aktívne sa podieľali na tvorbe celej študijnej cesty, vyhľadávali a organizačne zabezpečovali ubytovanie, dopravné služby, naplánovali trasy a program prehliadok mesta, analyzovali ponuku stravovacích služieb v lokalite a komunikovali s jednotlivými subjektmi. Takýmto spôsobom aplikovali nadobudnuté teoretické poznatky zo štúdia v praxi pri príprave a realizácii študijnej cesty. Veľká vďaka patrí všetkým študentom, ktorí pod vedením Ing. Alexandra Frascha, PhD., a Ing. Samuela Chlpeka aktívne participovali na prípravách a realizácií študijnej cesty. 

Ekonomická univerzita v Bratislave za účelom šírenia pozitívneho povedomia a propagácie organizovaných verejných akcií, vyhotovuje obrazové a zvukové záznamy, ktoré zverejňuje na svojej webovej stránke. V prípade výhrad k zverejneným obrazovým a zvukovým záznamom si uplatňujte tieto výhrady písomne na e-mail: . Kompletné informácie k spracúvaniu osobných údajov tu.