Študenti 3. ročníka bakalárskeho štúdia Podnikanie v cestovnom ruchu a službách mali jedinečnú príležitosť zúčastniť sa študijného pobytu, ktorý uskutočnila Katedra cestovného ruchu v rámci predmetov Regionálny cestovný ruchu a Rodinné podnikanie v cestovnom ruchu. Program sa konal od 18. do 20. októbra 2023 v malebnom prostredí Horehronia, v obci Bystrá.

Študenti mali možnosť získať množstvo praktických informácií od externých lektorov - privítali sme Ing. Petru Ridzoňovú Hlásnikovú, ktorá svoju prednášku zamerala na prezentáciu činnosti OOCR Horehronie s dôrazom na aktivity zamerané na rozvoj cestovného ruchu; o hlbšom pohľade na rodinnú ústavu ako nástroj určenia pravidiel a rozdelenia kompetencií v rodinnom podniku v cestovnom ruchu prišiel študentom povedať MUDr. Peter Džupa zo spoločnosti PETRAMED s. r. o.; Ing. Roman Švantner predstavil problematiku tvorby územného plánu obce Mýto pod Ďumbierom vo vzťahu k podpore rozvoja cestovného ruchu a Mgr. Martin Alberty sa vo svojej prednáške zameral na rozvoj cestovného ruchu z aspektu územného rozvoja (územné plánovanie), ako aj možností a limitov/obmedzení investičného rozvoja v obci Bystrá.

Ďakujeme za možnosť absolvovať exkurziu športovo-rekreačného areálu Ski & Golf resort Tále a rovnako aj exkurziu úspešného rodinného podniku Wellness Hotel Partizán, ktorou nás previedol riaditeľ hotela Ing. Michal Kič.

Obrovské poďakovanie patrí aj Ing. Martinovi Hrbáňovi, majiteľovi Penziónu Tále, ktorý nám s jeho tímom pripravil veľmi príjemné prostredie, v ktorom sme mohli stráviť 3 dni plné prednášok z praxe.

Tento študijný program poskytol študentom pohľad do praxe a konkrétne príklady, ktoré im pomohli prepojiť teoretické poznatky so skutočným podnikateľským prostredím v cestovnom ruchu a službách. Veríme, že ich študijný pobyt obohatil a priniesol im nové impulzy do ich univerzitného aj súkromného života.

Ekonomická univerzita v Bratislave za účelom šírenia pozitívneho povedomia a propagácie organizovaných verejných akcií, vyhotovuje obrazové a zvukové záznamy, ktoré zverejňuje na svojej webovej stránke. V prípade výhrad k zverejneným obrazovým a zvukovým záznamom si uplatňujte tieto výhrady písomne na e-mail: . Kompletné informácie k spracúvaniu osobných údajov tu.