Prezidentka Zuzana Čaputová vyznamenala Jakuba Kraka, absolventa Obchodnej fakulty, Radom Ľudovíta Štúra II. Triedy. 

 Jakub Krako bol ocenený za jeho výnimočný prínos k rozvoju Slovenskej republiky v oblasti športu. Ceremoniál, kde prezidentka udelila štátne vyznamenania, sa konal v Bratislave dňa 14. januára. Medzi ocenenými bolo 33 osobností zo spoločenského, kultúrneho a športového prostredia.

Paralympijský lyžiar bol narodený 7. júla 1990 v Žiline. V šiestich rokoch mu diagnostikovali dystrofiu sietnice. V roku 1998 sa však napriek zrakovému postihnutiu začal aktívne venovať športu a považuje to za zlom vo svojom živote. Svojimi výkonmi si získal pozornosť už v mladom veku, stávajúc sa najmladším pretekárom v alpských disciplínach na Zimných paralympijských hrách.

Krako získal Rad Ľudovíta Štúra II. Triedy za svoje výnimočné úspechy v paralympijskom lyžovaní, vrátane piatich zlatých a piatich strieborných medailí z rôznych ročníkov Zimných paralympijských hier. Okrem športovej kariéry dokončil úspešne doktorandské štúdium na Obchodnej fakulte Ekonomickej univerzity v Bratislave a viedol vlastnú kaviareň.

 

Ekonomická univerzita v Bratislave za účelom šírenia pozitívneho povedomia a propagácie organizovaných verejných akcií, vyhotovuje obrazové a zvukové záznamy, ktoré zverejňuje na svojej webovej stránke. V prípade výhrad k zverejneným obrazovým a zvukovým záznamom si uplatňujte tieto výhrady písomne na e-mail: . Kompletné informácie k spracúvaniu osobných údajov tu.