Občianske združenie Európsky Dialóg ponúka dve vzdelávacie podujatia. Jedno pre študentov a jedno pre pracovníkov s mládežou/ učiteľov, prípadne mladých lídrov.

 1.    Workshop “90 sekúnd európskeho kampaňovania. 

Európsky Dialóg, v spolupráci s Kanceláriou Európskeho parlamentu na Slovensku, pripravil jedinečnú príležitosť zapojiť sa do sveta politických kampaní prostredníctvom účasti na workshope 90 sekúnd európskeho kampaňovania, ktorý prebehne 22.3.2024 o 16:00 v Bratislave. Podujatie je určené pre všetkých, ktorých zaujíma verejná komunikácia, kampane a európske záležitosti a majú menej ako 30 rokov. Bude to okrem iného aj skvelá networkingová príležitosť. 

Čo sa účastníci naučia?

Účastníci workshopu si odnesú viacero dôležitých vedomostí a kompetencií:

  • Osvoja si základy histórie a vývoja európskych volebných kampaní.
  • Získajú prehľad hlavných tém, ktoré formujú súčasný politický diskurz v EÚ.
  • Pochopia metodiky analýzy efektívnych stratégií a techník používaných v politickom kampaňovaní.
  • Zistia ako vytvoriť a artikulovať presvedčivú víziu pre budúcnosť Európskej únie.

Podujatie sa uskutoční v priestoroch Kancelárie EP v Bratislave, je bezplatné, bude po slovensky a účastníkom vieme podľa potreby preplatiť cestovné náklady. Viac info spolu s prihláškou nájdete v článku: https://europskydialog.eu/2024/03/12/90-sekund-europskeho-kampanovania/

K podujatiu je vytvorený aj FB event:  https://www.facebook.com/events/1183434532636664/?onload_action=open_invite_flow

Deadline na prihlásenie je do stredy 20. 3. 2024. 

2.    Školenie pre pracovníkov s mládežou a učiteľov s názvom CitizenSphere: Pathways to Active Participation and Citizenship.

Hľadáme 3 pracovníkov s mládežou/ učiteľov/ doktorandov/ mladých lídrov, ktorí majú angličtinu na komunikatívnej úrovni a majú záujem prehĺbiť svoje porozumenie aktívnemu občianstvu na rôznych spoločenských úrovniach. Program je ideálny pre tých, ktorí sú odhodlaní podporovať zodpovednosť a angažovanosť mladých ľudí v digitálnom svete a používať digitálne nástroje a AI bezpečným, efektívnym a etickým spôsobom.

Aktivita sa uskutoční od 6. do 12. mája 2024 (vrátane cestovných dní) v Trnave(Hrnčiarovce nad Parnou) na Slovensku v príjemnom rustikálnom penzióne Na Mlyne. Organizátori poskytnú účastníkom ubytovanie a stravu 3x denne, a náklady na cestovné budú všetkým zúčastneným preplatené po ukončení školenia po predložení potrebných dokumentov.

Uzávierka pre prihlásenie je 27. marca 2024 o 00:00 hod. CET. Záujemcovia sa môžu prihlásiť vyplnením TOHTO formuláru. 

Ekonomická univerzita v Bratislave za účelom šírenia pozitívneho povedomia a propagácie organizovaných verejných akcií, vyhotovuje obrazové a zvukové záznamy, ktoré zverejňuje na svojej webovej stránke. V prípade výhrad k zverejneným obrazovým a zvukovým záznamom si uplatňujte tieto výhrady písomne na e-mail: . Kompletné informácie k spracúvaniu osobných údajov tu.